روسیه و چین حوزه نفوذ خود را از آمریکا طلب می کنند

اندیشکده آمریکایی اعتقاد دارد ایالات متحده برای حفظ جایگاه جهانی خود باید در زمینه تقسیم حوزه های نفوذ در جهان با روسیه و چین به توافق برسد.

به گزارش تحریریه، تارنمای مرکز پژوهشی The National Interest در تحلیل جایگاه جهانی ایالات متحده عنوان داشت که همچون توافق یالتا در سال ۱۹۴۵، اکنون تقسیم حوزه های نفوذ در جهان بین آمریکا، روسیه و چین شاید موفقیت و ثبات دوباره را برای کل جهان به همراه داشته باشد.

طبق این تحلیل تهدید های فزاینده ای به علت جنگ آمریکا با دو جبهه روسیه و چین وجود دارد که دلیل آن برتری روزافزون هسته ای و سایبری آن دو در برابر واشنگتن است. آمریکا نه تنها در حوزه تسلیحات هسته ای بلکه در زمینه زیرساخت های داخلی نیز از این دو کشور عقب مانده است.

رهبران آمریکا تابه حال تصور ایده‌آلیستی نادرستی از برتری خود در یک جهان تک قطبی داشتند. واقعیت ها اما اکنون کاملا متفاوت شده است. آمریکا اکنون با انتخاب های محدود و ناراحت کننده ای روبرو است و به همین دلیل یک استراتژی نوین و آینده نگر مورد نیاز واشنگتن است تا بتواند اتحاد رو به رشد بین دو ابرقدرت هسته ای را مختل و متوقف کند.

 سیاستمدارن آمریکایی دریافته اند که ادامه بقای جهان تک قطبی برای خود آمریکا نیز فاجعه بار است و باید برای حفظ جایگاه کنونی و توان رقابتش، با دو کشور چین و روسیه در زمینه تقسیم حوزه های نفوذ در جهان به توافق برسد.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: به منظور کاهش دردسرهای آمریکا در جنگ های بزرگ با رقبا به ویژه کاهش خطر حمله هسته ای، واشنگتن باید نیروی نظامی خود را از اروپا و آفریقا و آسیا و همچنین خاورمیانه فرابخواند. این کشور باید از تهاجم یا اشغالگری بیشتر خودداری کند و تنها در صورتی نیرو به خارج از خاک آمریکا ارسال کند که منافع حیاتی آن در خطر باشد مانند تهدید واقعی علیه اروپای غربی یا ژاپن رخ بدهد.

شاید تعیین حوزه نفوذ آمریکا، چین و روسیه برای جهان همچون سال های پس از جنگ جهانی دوم مفید باشد. پوتین بارها یکی از اهداف اصلی خود را انعقاد توافقنامه یالتای جدید عنوان کرده است تا جهان به مناطقی تقسیم شود که هر حوزه هژمون منطقه ای خودش را داشته باشد که هدف آن نیز ارتقای ثبات و صلح قدرت بزرگ است.

بر این اساس آمریکا بزرگترن حوزه نفوذ را خواهد داشت که شامل نیمکره غربی، اروپای غربی، ژاپن، استرالیا و نیوزلند است که زیر چتر هسته ای آمریکا قرار می گیرند. حوزه نفوذ روسیه هم قلمروی شوروی سابق ، صربستان، ایران، عراق، سوریه و لیبی خواهد بود. حوزه ای هم که برای چین در نظر گرفته می شود کره شمالی، پاکستان، افغانستان و کشورهای جنوبی شرق آسیا و ۱۰ کشور آفریقایی درنظر گرفته می شود.  

دیگر ابرقدرت ها تنها در زمانی به قلمروی رقبا ورود سخت می کنند که تجاوزی از سوی یکی از سه کشور هژمون صورت بگیرد.

طبق تحلیل این اندیشکده آمریکایی، آمریکا اکنون چاره ای جز پذیرش نرم جهان چند قطبی ندارد، تنها در این صورت است که کاخ سفید می تواند به برنامه های خود در چارچوب گسترش نفوذ ادامه دهد. در حال حاضر تقابل و درگیری با چین و روسیه به هیچ وجه منافع آمریکا را تامین نمی کند.

پایان/

۲۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۸
کد خبر: 13215

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 13 =